diumenge, 20 de maig del 2018

P-5 PROJECTE ÀNECS

Expliquem ara el projecte dels ànecs (iniciat a principi de curs) perquè ha sigut en aquest trimestre que l' hem continuat ja que per saber tot el que volíem saber sobre coses relacionades dins de l' ou i del naixement dels ànecs, havíem d' esperar que hi haguessin ous fecundats, posar-los a la incubadora i esperar el naixement dels ànecs. Comencem , doncs, a explicar el PROJECTE:

A principi de curs, després de votar quin nom posaríem a la classe va sortir que ens diríem la classe dels ÀNECS!
Així doncs que vam començar el projecte dels ÀNECS. Vam dir que sabíem dels ànecs, què en volíem saber, on podíem trobar la informació. Al cap de poc, vam començar a portar informació de casa i vam mirar amb molta atenció el material que vam dur entre tots: contes, puzzles, peluixos, fotos, etc.


També vam penjar les informacions d' internet, els dibuixos i les fotos que vam portar al plafó de la classe.



Al cap de poc, a la classe vam trobar unes pistes que ens havia deixat l'ànec de la classe i vam fer un joc de pistes en el qual havíem de trobar un regal. Les pistes ens van portar a la sorrera i vam trobar 
 un tupper enterrat a la sorra.


A dins el tupper hi havia un OOOOUUUU!!!


A partir d' aquí la imaginació va volar: si podia ser un ou d' ànec, què hi podia haver a dins...

Mentre anàvem fent el projecte, vam fer els rètols per portar a les classes de l' escola per saber com ens dèiem:

I vam fer el mural de la classe dels ÀNECS!!



Un dia, per saber què hi havia dins l' ou que havíem trobat a la sorrera, el vam trencar i.... SORPRESA!!! Era un ou de gallina i no d' ànec. El vam observar, el vam tocar, olorar...



El projecte l' anàvem construint segons les preguntes que volíem saber i, per contestar-ne algunes,  dues mares de la classe VAN PORTAR DOS ÀNECS A LA CLASSE per observar-los en directe i ens van explicar moltíssimes coses: 


Com que volíem saber si les plomes dels ànecs suraven o no a l' aigua,  vam fer EXPERIMENTS sobre les  coses que suren i les que no suren:



També hem après moltes més coses dels ànecs a la sortida que vam fer a CASABLANCA on hi havia una bassa amb molts ànecs i on ens van explicar moltes coses:


Les preguntes sobre què hi havia dins dels ous dels ànecs i sobre el seu naixement les vam haver de deixar pel tercer trimestre ja que els ànecs no fecundaven els ous fins la primavera. Vam saber que per tal que naixessin ànecs a la classe, havíem de tenir una INCUBADORA, preparar-la i posar-hi els ous durant 28 dies aproximadament a una temperatura de 38ª. I així ho vam fer!!!


Vam posar-hi 6 ous i els vam enumerar:


Vam escriure la notícia que teníem la incubadora i quin era el primer dia que havíem posat els ous a dins. Vam calcular que naixerien el l' 11 de maig. Vam fer un calendari, per anar tatxant cada dia que passava, per comptar els dies que faltaven per néixer els ànecs i vam dibuixar la incubadora amb els ous a dins.



Al cap de 28 dies, els ànecs encara no havien nascut i vam anar esperant, esperant, esperant i....Al cap d'uns quants dies més, vam veure algun OU QUE ES MOVIA UNA MICA. Es van moure per ordre, l'1, el 6, el 3 i el 4.


l dimarts 15 de maig l' ou número 6 es movia molt i si l' agafàvem se sentia un soroll fort com si piulés o piqués. Era l' ou més gros. 

L' endemà, dimecres 16 de maig, 3 OUS TENIEN LA CLOSCA UNA MICA TRENCADA!!!! CADA VEGADA ERA MÉS EMOCIONANT!!!


I, finalment,   el dia que érem d' excursió a Barcelona, el 16 de maig, VA NÉIXER EL PRIMER ÀNEC, el número 1!!!!!

Quan vam tornar d' excursió VA NÉIXER EL SEGON ÀNEC, l' ou número 6!!!:

MIREU com va néixer!!!!:


Ja teníem DOS ÀAAANECS!!!!




Després, més tard, VA NÉIXER EL TERCER ÀNEC, l'ou número 3!!!!:


El número 3 va néixer més petit i l' hem hagut de deixar a la incubadora més dies.

Els altres 3 ous, els números 2,4 i 5 no s' han trencat. Al final els hem obert i hem comprovat que no s' havien format.

Finalment ara tots tres ànecs estan en plena forma!!!! Ara els observem moltes vegades i APRENEM MOLTES MÉS COSES DELS ÀNECS!!!!































Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada